Wat nog meer te doen in Alanya

Dit oude, prachtige vissersdorpje bezit naast zon, zee en strand nog veel historische bouwwerken en een schitterende natuur. Het is dus heel erg zonde om Alanya alleen maar als strandvakantie te bezoeken. De volgende bezienswaardigheden moet je zeker meenemen in je strandvakantie naar Alanya en je hoeft er niet eens ver voor te reizen. Alle activiteiten bevinden zich in het centrum of net buiten het centrum. Perfect om ’s morgens op pad te gaan en ’s middags weer heerlijk te genieten op het strand. De meeste activiteiten zijn makkelijk aan te lopen en anders is de bus of een taxi ook nog een optie.

Kabelbaan + Kasteel
Aan het Damlataş strand bevindt zich sinds oktober 2017 een kabelbaan, die je naar het kasteel brengt. Boven kun je genieten van het schitterende uitzicht en een mooie wandeling maken. Een retour ticket kost je 15 lira per persoon (kinderen zijn gratis) en het ritje omhoog duurt zo’n 3 minuten. 

Adres: Alanya Teleferik A.S., Saray Mahallesi, Güzelyalı Cd. No:7, 07400 Alanya/Antalya
Adres: Alanya Castle, Hisariçi Mahallesi, 07400 Alanya/Antalya

Rode Toren
De Rode Toren is volgens vele hét symbool van Alanya. Het ligt in de haven en heeft vijf verdiepingen. Het heeft zijn naam te danken aan de rode bakstenen. Binnen in de toren bevindt zich een museum. Naast de Rode Toren bevindt zich de shipyard. Hier kun je een mooie wandeling maken. De entree van de Rode Toren en van de shipyard is 6 lira per bezienswaardigheid. Leuke tip; Je kunt een combi kaart kopen waarbij je de Rode Toren, Alanya Shipyard en de Damlataş grot kunt bezoeken voor 12 lira!

Adres: Kızıl Kule, Çarşı Mahallesi, İskele Cd. No:102, 07400 Alanya/Antalya
Adres: Shipyard Alanya, Tophane Mahallesi, Tersane Sk. No:9, 07400 Alanya/Antalya

Damlataş grot
Aan het Damlataş strand vind je de Damlataş grot. Een must voor astmapatiënten!  De grot is zo’n 30 meter lang en 15 meter hoog. In de grot bevinden zich stalagmieten en stalactieten.

De grot schijnt een heilzame werking te hebben door de zeer hoge luchtvochtigheid en de constante temperatuur van zo’n 22 graden Celsius. Voor de prijs van 6,50 lira kun je even ontsnappen aan de hitte van de zon.

Adres: Damlatas Caves, Çarşı Mahallesi, Damlataş Cd. No:81, 07400 Alanya/Antalya

Dimçayı rivier
In het berglandschap bevindt zich de Dimçayı rivier. Even een dagje genieten van wat koelere lucht! Hier kun je meerdere restaurantjes vinden met picknicktafels en vlotten met kussens. Afkoelen kan in het koude water en sommige restaurantjes hebben zelfs een groot zwembad. Wat je zeker moet bestellen, is een authentiek Turks ontbijt ‘serpme kahvaltı’. Voor zo’n 25 lira per persoon heb je hier een uitgebreid ontbijt met veel verschillende gerechtjes. Dus ga er vooral heen met een lege maag.

Aangezien je hier een stukje voor moet rijden, is het makkelijker om hier met de auto/taxi heen te gaan. Veel restaurantjes hebben zelfs een gratis ophaalservice.

Adres: Dimcay Baraj Cad. Alanya 07400 Alanya/Antalya

Geef een antwoord