Turkije is weer een populaire zonbestemming in Nederland

In 2018 is Turkije weer een van de populairste zonbestemmingen in Nederland

Er worden weer meer reizen geboekt naar Turkije in 2018, blijkt uit cijfers van onder andere reismaatschappij TUI en Corendon. Door politieke onrust gingen het afgelopen jaar maar weinig mensen op vakantie naar het Midden-Oosten. Nu de rust gedeeltelijk is wedergekeerd, durven mensen toch de stap weer te wagen en te genieten van een reis naar het warme Turkije.

Een andere reden voor de grote vraag naar Turkije zijn de lage kosten en de stand van de lira. Grote resorts bieden een hoge service aan voor een lage prijs.

De verwachting is dat het aantal Turkije-reisjes volgend jaar 30 tot 40% zal groeien ten opzichte van 2017. Zo zet Corendon vanaf april 2018 twee extra vluchten per week in met vertrek van Maastricht naar Antalya. Totaal wordt twintig keer per week naar dertien bestemmingen vanaf Maastricht Aachen Airport gevlogen.

Volgens Corendon-oprichter Atilay Uslu is Turkije terug van weggeweest. ,,Dat heeft met name ook te maken met lage prijzen en de service. De Turken zitten te springen om toeristen. Om aan de sterk gestegen vraag te kunnen voldoen, zetten we extra vluchten in naar Turkije”, zegt hij.
Corendon verwacht eind april zo goed als alle reizen te hebben verkocht naar Turkije.

Zoover noemt 2018 het jaar van Turkije.

Niet alleen voor Nederland is Turkije een van de populairste zonvakanties van 2018. Voor de Duitsers en Belgen is Turkije de populairste zonvakantie van 2018.

Geef een antwoord