5 redenen om op vakantie te gaan naar Turkije

1. De zon schijnt bijna altijd

Turkije behoort tot de meest populaire zonbestemmingen onder de Nederlandse en Belgische toeristen. De vele uren zon en de hoge temperaturen zorgen ervoor dat je zeker in de periode juni tot en met september meer dan uitstekend weer hebt voor een strandvakantie. De vele all-inclusive resorts langs de kust hebben alles in huis om je één tot twee weken te vermaken. Het aanbod aan vliegvakanties naar Turkije is enorm groot. Vooral langs de Turkse Rivièra, waar badplaatsen zoals Antalya, Side, Belek en Alanya liggen, doet het erg goed.

2. De prachtige Turkse stranden

Turkije kent een kustlijn die langer is dan 6500 meter. Een Turkse vakantie is dus ook qua stranden enorm geschikt voor de zonaanbidder.

 

3. Het verrukkelijke eten, waaronder de heerlijke toetjes en zoetigheden

Vaak is het eten in all-inclusive hotels Westers georiënteerd. Wat best jammer is. Onze tip; ga zeker minimaal een keer in je vakantie lokaal eten. Het Turkse eten is echt verrukkelijk.
En wat denk je van de heerlijke toetjes en zoetigheden die Turkije rijk is. Dat mag je echt niet missen!

4. De lira staat ontzettend hoog, dus alles is er voor Nederlanders super goedkoop!

Op dit moment staat de lira op 4,81 (23 maart). Dat betekent dat voor elke euro die je omwisselt je 4,81 lira terugkrijgt. Alles in Turkije is super goedkoop voor Nederlanders dus. Ook de hotels staan bekend om goedkoop met veel kwaliteit. Benieuwd naar de prijzen, kijk dan bij onze hotels in Alanya.

5. De gastvrije mensen

Ondanks de negatieve beeldvorming van de Turkse bevolking de laatste tijd, kunnen wij toch met trots melden dat die beeldvorming vaak niet klopt.
De Turkse bevolking staat bekend om hun eindeloze vriendelijkheid. Of je nu de weg wilt weten, meer over wil weten over Turkije en hun cultuur, een Turk zal je altijd met veel plezier helpen!

Geef een antwoord